Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, Zlaté Moravce

 

Navigácia

  • Úspech študentskej firmy SOŠ obchodu a služieb

    Dňa 16. 4. 2024 sa v Bratislave konal Veľtrh podnikateľských talentov. Veľtrh podnikateľských talentov je celoslovenská súťaž študentských firiem, ktorá je súčasťou najväčšieho podnikateľského festivalu v Európe Gen-E.

    Aktívne sa veľtrhu zúčastnila aj naša študentská firma YOUNG  INNOVATORS, ktorá pracuje pod vedením Ing. G. Ondrejmiškovej. Mali sme príležitosť stretnúť sa so svojou konkurenciou a zúročiť nadobudnuté vedomostí a zručností v rôznych kategóriách. V kategórii IBM Spoločensky zodpovedná študentská firma sme v silnej konkurencii obsadili výborné 3. miesto. Z dosiahnutého úspechu sa veľmi tešíme a dúfame, že získané certifikáty budú pre nás výhodou pri uplatnení sa na trhu práce.

    Ďakujem za príležitosť.

                     V. Valkovičová, D. Širková, R. Rajtarová,  E. Povodová, F. Očovay,                       študenti    III. A

  • Exkurzia Veronia Trnava a Veľtrh študentských firiem Bratislava

    Študenti odborov obchod a podnikanie a pracovník marketingu dňa 16.4.2024 navštívili Veľtrh študentských firiem v Bratislave a zážitkový workshop v pražiarni kávy Veronia Trnava. Získali veľa nových, podnetných informácií a zážitkov.

  • Darčekové balenie 2024

    Na 18. ročníku Celoslovenskej súťaže v darčekovom balení s medzinárodnou účasťou v Bratislave našu školu reprezentovali študentky II. A triedy odbor pracovník marketingu Erika Nagyová a Karin Horvátová. Umiestnili sa v bronzovom a striebornom pásme. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • 1944 - SLOVENSKÉ NÁRODNÉ POVSTANIE

    Stredná odborná škola obchodu a služieb Zlaté Moravce  v spolupráci s Múzeom SNP v Banskej Bystrici pri príležitosti 80. výročia SNP dňa 09. apríla 2024 o 10.00 hod. v priestoroch auly Strednej odbornej školy obchodu a služieb Zlaté Moravce  slávnostne otvorili dokumentárnu výstavu

    1944 - SLOVENSKÉ NÁRODNÉ POVSTANIE

     Lektormi výstavy sú študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb, ktorí sa pripravovali  pod vedením PhDr. D. Ölveckej, Mgr. M. Vlárskej zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb a Mgr. Lukáša Volentiera, PhD. z Múzea SNP.

    Výstava  približuje SNP- na jednej strane obrovská tragédia vo forme vojny, na druhej obrovské hrdinstvo Slovákov, ktoré bolo symbolom vzdoru a túžby slovenského národa po slobode. Práve SNP bolo aktom, ktorý Slovákov zaradil medzi víťazov nad fašizmom.

    Je veľmi dôležité, zvlášť v dnešnej dobe, aby súčasná mladá generácia poznala aj túto časť dejín a nikdy nedovolila, aby sa niečo podobné zopakovalo. Ľudia zabúdajú. Nedovoľme zabudnúť na túto tragédiu a poučme sa z histórie.

    Už pri inštalácii a príprave tejto výstavy nám veľmi pomohli študenti našej školy, ktorí mali možnosť bližšie sa s danými faktami oboznámiť. Sami boli prekvapení a zhrození, čoho všetkého sú ľudia schopní. A práve toto poznanie by sme chceli rozšíriť medzi študentov a žiakov našich škôl formou rovesníckeho vzdelávania.

    Srdečne pozývame žiakov základných a stredných škôl a ich učiteľov na návštevu výstavy. Pomôžme im spolu nezabudnúť!

    Ďakujeme Múzeu SNP, autorovi výstavy PhDr. Stanislavovi Mičevovi, PhDr. Sotákovej, Mgr. Volentierovi,PhD., zamestnancom  Múzea SNP za možnosť sprostredkovať výstavou túto časť dejín širokej verejnosti.

  • Súťaž Innovation Camp

    Súťaž Innovation Camp

    V dňoch 19. – 20. marca 2024 sme sa aktívne zúčastnili prvého dvojdňového Innovation Campu, ktorý sa konal vo Zvolene.

    Vďaka tejto súťaži sme si mohli precvičiť svoje komunikačné a prezentačné zručnosti, vyskúšali sme si tímovú prácu pri riešení reálnej výzvy z oblasti finančnej gramotnosti. Riešenie výzvy nám priblížilo fungovanie firiem v reálnom podnikateľskom prostredí. Okrem nezabudnuteľných zážitkov sme získali aj skvelých kamarátov a certifikáty do našich životopisov. Sme si istí, že tieto skúsenosti nám pomôžu stať sa úspešnými na trhu práce.

    A v neposlednom rade by sme sa chceli poďakovať pani profesorke Gabriele Ondrejmiškovej za príležitosť zúčastniť sa tejto súťaže.

    Bianka Hlavatá, Nina Jankulárová                                                                                                                          Dominik Fekiač, Tomáš Kováč                                 študenti  I. A

  • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

    Dňa 15.02.2024 sa v Nitre konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku.

    Našu školu reprezentovala Michaela Risová, ktorá sa v kategórii 2D umiestnila na 2. mieste.

    Srdečne blahoželáme!

  • Divadelné predstavenie

    Dnes, 19.2.2024, sme navštívili divadelné predstavenie G. Orwella: 1984 v anglickom jazyku. Optikou autora sme spoznali vplyv Big Brother na myslenie a správanie jednotlivca v spoločnosti.

  • Okresné kolo - basketbal

    V dňoch 19.2. a 20.2. sa naši žiaci zúčastnili okresných kôl v basketbale žiakov a žiačok. V ťažkej konkurencii sa žiaci umiestnili na 5. mieste a žiačky na 3. mieste. Žiakom veľmi pekne ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

  • Podporte mladých Vašimi 2 % z dane - RZ pri SOŠ obchodu a služieb.

    Vaše 2 percentá z dane nám pomôžu dať množstvo nových príležitostí mladým študentom  na SOŠ obchodu a služieb.

    Staňte sa jedným z darcov a Vaša malá pomoc môže zmeniť podmienky na štúdium mnohým študentom.

    vyhlasenie 2%

    potvrdenie o zaplatení 2%

  • LV 2024

    Žiaci našej školy sa v termíne od 5.2 do 9.2 zúčastnili lyžiarskeho výcvikového kurzu, ktorý sa konal v Krpáčove. Počasie síce nebolo každý deň ideálne, ale dokázali sme aj také dni využiť efektívne a vďaka naším talentovaným tanečníčkam sme mali o program postarané, za čo sme im nesmierne vďační.Vytvorili a nacvičili s nami našu lyžiarsku choreografiu, ktorú si môžete pozrieť na našej facebookovej stránke. Večer sa konali mnohé aktivity, pri ktorých sme zažili kopec zábavy.

  • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Dňa 17. 1. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v ZŠ Robotnícka
    v Zlatých Moravciach.
    Našu školu reprezentovala v kategórii 2. B žiačka Ema Belicová zo 4. A triedy, ktorá sa
    umiestnila na 3. mieste.
    V kategórii 2. D súťažila Karina Marušinecová z 3. B triedy, ktorá sa umiestnila na 2.
    mieste.
    Srdečne blahoželáme!

    PhDr. Romana Havettová, PhD.

  • SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce

     Študijné odbory:

    ●ekonomické a administratívne služby v podnikaní

    ●obchodný pracovník

    ●kozmetik - vizážista

    Učebné odbory:

    kuchár

    ●čašník,servírka

    ●kaderník 

    Škola je dlhodobo profilovaná na obchod a služby s posilneným vyučovaním odborných ekonomických predmetov, podnikania, cudzích jazykov a IKT. K silným stránkam školy patrí priestorové vybavenie a vlastné prevádzky praktického vyučovania. Škola je zapojená do viacerých projektov, vďaka ktorým modernizuje vyučovanie. Tradičné úspechy dosahujú žiaci na medzinárodných súťažiach (absolútne víťazstvo na medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave, reprezentácia školy a Slovenska na celosvetovom veľtrhu v nemeckom Essene), jazykových, športových súťažiach a súťažiach zručnosti. 

    Vyučovanie cudzích jazykov prebieha v jazkovom laboratóriu – nemecký, anglický, ruský jazyk. Duálne vzdelávanie pre odbor Financie – podpísané zmluvy s firmami UNIQA GSC a OVB Allfinanz Slovensko a. s.   

    Škola dlhodobo spolupracuje so školami v zahraničí v rámci výmenných pobytov žiakov a cvičných firiem. Nadviazala novú spoluprácu s francúzskou školou Lycée Sainte Marthe-Chavagnes v Angoulême a realizuje profesionálnu stáž študentov v hoteloch a obchodných firmách v rámci programu Erasmus+ v Taliansku a na Malte.   

    V čase mimo vyučovania škola ponúka množstvo krúžkov rôzneho zamerania (praktická ekonomika, cudzie jazyky, odborné zručnosti, svet financií, fitness, florbal). Obľúbená je redaktorská práca žiakov v školskom rádiu AFRIKA2 a v školskom časopise GENERÁCIA.  

    Škola má v hodné podmienky pre rozvoj športu (nová telocvičňa, posilňovňa, multifunkčné ihrisko, bežecký ovál). Praktické vyučovanie je zabezpečované vo vlastných školských prevádzkach, ktoré poskytujú služby žiakom i širokej verejnosti (kadernícke salóny, kozmetika, bufet a školské reštaurácie, ktoré sú vybavené modernou technológiou).

    Absolventi sa úspešne pokračujú v štúdiu na vysokých školách, získavajú zamestnanie doma i v zahraničí na rôznych pozíciách v oblasti obchodu a služieb, cestovného ruchu a verejnej správy.

  • SOŠ obchodu a služieb
  • „Deň stredoškoláka”

    Stredná odborná škola obchodu a služieb v Zlatých Moravciach pozýva žiakov, rodičov a učiteľov na deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 13. 12. 2023 v čase od 8.00 do 17.00 hod.

    V sprievode zástupcov školy budete mať možnosť navštíviť priestory teoretického i praktického vyučovania, dozviete sa informácie o kritériách  prijatia na štúdium, o študijných a učebných odboroch i celkovom študentskom živote priamo z prvej ruky, a to od našich učiteľov, majstrov odbornej výchovy a v neposlednom rade študentov.

    Budete mať možnosť zasadnúť do lavíc, otestovať ponuku našich pestrých služieb a vyskúšať si tak na vlastnej koži, aké je to zažiť „deň stredoškoláka” v prostredí našej školy.

  • Plagát roka

    Naši študenti sa tento školský rok zapojili do súťaže Plagát roka - nauč sa povedať NIE, ktorej gestorom bol VÚC Nitra.

    Dňa 18.12.2023 boli na slávnostnom otvorení putovnej výstavy ocenení autori najpútavejších prác. Náš študent Simon Beňo z II. A získal ocenenie v kategórii výtvarná tvorba za plagát s názvom Vyber si správnu cestu.

  • Stužková slávnosť IV. A

    Dňa 10. 11. 2023 sme sa stali dospelými vďaka zeleným stužkám, ktorými dávame všetkým naokolo vedieť, že nás čaká už len posledná skúška k oficiálnej dospelosti. Naša stužková slávnosť sa niesla v príjemnej a zábavnej atmosfére. Počas večera vypadla slzička nielen nám, ale aj rodičom. Program sme zvládli na jednotku. Zabavili sme nielen rodičov, ale aj profesorov, ktorých sme do programu zapojili tiež. Dovolím si teda povedať, za seba aj za moje spolužiačky, že na tento deň budeme spomínať s radosťou. Držte nám palce ešte na poslednej skúške dospelosti - maturite.

     

                                                                               Janka Švábová IV. A

  • Finančná gramotnosť - Finančná sloboda

    Projekt finančnej gramotnosti realizuje najväčšia finančná sprostredkovateľská spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko a. s.Týmto projektom napĺňa filozofiu svojej spoločenskej zodpovednosti. Ide o nekomerčnú a neziskovú aktivitu tejto finančnej spoločnosti, ktorej cieľom je zvýšiť finančnú gramotnosť v slovenských rodinách, na základných, stredných či vysokých školách, aj v širšej komunite.

    OVB Allfinanz Slovensko pripravilo exkluzívne pre slovenský finančný trh stolovú spoločenskú hru na zlepšovanie finančnej gramotnosti. Počas hry s moderátorom sa 6 – 30 účastníkov stará o finančné plánovanie fiktívnej rodiny. Každý dostane do opatery manželský pár vo veku 30 rokov a prechádza s nimi 30 rokov ich života. Uzatvára im finančné produkty, čelí rôznym nástrahám života. Radí im v množstve finančných príležitostí, či a ako ich majú využiť.

    Túto hru si zahrali aj naši prváci pod dohľadom riaditeľa OVB p. M. Kováča. Produkty v hre majú veľa vlastností reálnych produktov, preto sa pri rozhodovaní vychádza z reálneho sveta a podmienok. Účelom hry je splniť všetky ciele rodiny a to sú: 1. vlastná nehnuteľnosť na bývanie 2. veľký cieľ rodiny (napr. vzdelanie detí, dovolenka, chata…) 3. cieľ najväčší a hlavný – finančná nezávislosť aspoň vo veku 60 rokov rodičov.

  • Vianočná Viedeň

    Dňa 28.11.2023 naša študentská firma YoungInnovators zorganizovala zájazd na vianočné trhy do Viedne. Navštívili smeaj čokoládovňu v Kittsee. Mali sme možnosť vidieť priebeh výroby. V čokoládovni sme nielen ochutnali rôzne druhy čokolády, ale sme si aj nakúpili chutné výrobky za výhodné ceny.

    Múzeum cestovania v čase TimeTravelvo Viedni bola ďalšia plánovaná zastávka. Nachádza sa v historickej časti mesta, čo pridáva k jeho autenticite a atmosfére. V múzeu sme sa ocitlijedinečným spôsobom v rôznych obdobiach rakúskej histórie. Pred našimi očami ožila rodina Habsburgovcov, Mozartova Viedeň, alebo temné časy druhej svetovej vojny. Návšteva múzea nám poskytla nezabudnuteľný zážitok.

    Naša posledná zastávka bola na tradičných vianočných trhoch. Odniesli sme si so sebou sviatočnú vianočnú náladu,množstvo nových skúseností a zážitkov. Sme veľmi radi, že sa nám tento zájazd podarilo zorganizovať a už teraz sa tešíme na ďalšie zájazdy a podujatia.

  • Chcem podnikať

    Naša škola pokračuje v spolupráci s OVB Allfinanz Slovensko v zastúpení p. Kováčom vo workshopoch zameraných na financie a podnikanie.

    Prečo podnikaťvo financiách?

    Peniaze sa spájajú s veľkou väčšinou činností v našom živote. Jednoducho ovplyvňujú kvalitu života našej rodiny a každého z nás. Čím lepšie im rozumieme, čím sme finančne gramotnejší, tým pokojnejší život vedieme a máme.

    Prečo podnikať s OVB Allfinanz Slovensko a.s.?

    OVB je najdlhšie pôsobiaci sprostredkovateľ na trhu, medzinárodná spoločnosť pôsobiaca na 15 trhoch a obchodovaná na burze v Nemecku. Na Slovensku využíva vo svojom podnikaní produkty najrenomovanejších finančných partnerov na trhu. Preto ak spojíte svoje podnikanie so značkou OVB viete garantovať svojim klientom tie najlepšie služby na trhu.

  • Konferencia o sociálnom podnikaní

    Účasť na konferencii o sociálnom podnikaní

     

    Dňa 29.11.2023 sa žiačky 4.A triedy zúčastnili konferencie o sociálnom podnikaní, ktorá sa uskutočnila v aule Strednej odbornej školy polytechnickej v Zlatých Moravciach.

    Konferenciu príhovorom otvorila riaditeľka SOŠ polytechnickej, privítala zúčastnených hostí, ktorými boli predstavitelia miestnej samosprávy, štátny tajomník Mgr. Branislav Ondruš, podnikatelia v oblasti sociálnych služieb, učitelia a žiaci z okolitých škôl.

    Problematiku sociálneho podnikania vo svete a na Slovensku nám priblížil štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR pán Mgr. Branislav Ondruš.

    Koordinátorka projektu Ing. Jana Palajová viedla rozhovory s ľuďmi, ktorí založili a doposiaľ úspešne vedú sociálne podniky na Slovensku.

    Na záver nám bol predstavený študentský projekt o sociálnom podnikaní v európskych školách -  Mladí sociálni podnikatelia.

    Účasťou na konferencii sme získali veľa nových poznatkov a vedomostí, ktoré budeme môcť využiť pri našom ďalšom vzdelávaní.

    Za pozvanie srdečne ďakujeme.

     

strana: