Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, Zlaté Moravce

 

Navigácia

  • Nové video o škole
  • Prezentácia o škole

    Prezentácia nových odborov školy.

  • Barmanský kurz

    Vo štvrtok 16.11. sa na našej škole konala prezentácia barmanského kurzu, ktorá žiakov veĺmi zaujala a aktívne sa zapájali do diskusie k danej téme.

  • "Majster palacinka"

    Dňa 14.11. 2023 sa naši žiaci v odbore kuchár zúčastnili súťaže v odborných zručnostiach "Majster palacinka" v Ružomberku. Obsadili krásne bronzové pásmo v podaní Liany Čulíkovej z 2.B a Tomáša Mlynku z 1.B

  • Svet kávy

    Dňa 8.11.2023 sme mali tú česť privítať skúseného baristu - absolventa našej školy Dušana Povodu. Počas prezentácie nám predstavil fascinujúci svet kávy a umenia,ktoré s ňou súvisí. Prezentácia bola plná zaujímavých informácií z jeho profesijného života vo Švajčiarsku,kde momentálne pôsobí. Priblížil nám svet kávy z rôznych pohľadov,ukázal nám prípravu kávy,,Latte Art", čo je moderný a čoraz viac obľúbený spôsob prípravy kávy.

  • Športové súťaže

    Naši žiaci sa v priebehu jedného týždňa zúčastnili troch okresných kôl, a to okresného kola v bedmintone žiakov, okresného kola v bedmintone žiačok a okresného kola vo futsale žiakov. V ťažkej konkurencii dosiahli krásne výsledky. Najlepší výsledok sa podaril dievčatám v bedmintone, kde obsadili 2. miesto. Žiakom sme veľmi vďační za vzornú reprezentáciu našej školy.

  • Prednes štúrovskej poézie

    Žiak 1.A Ján Karáč sa dnes zúčastnil regionálneho kola v prednese štúrovskej poézie a prózy. Súťaž organizoval Miestny odbor Matice slovenskej v Zlatých Moravciach. Za dôstojné reprezentovanie Jankovi ďakujeme a prajeme mu veľa chuti a odhodlania do ďalších ročníkov.

  • EXKURZIA – SND BRATISLAVA, W. Shakespeare: Macbeth

    Dňa 18.10.2023 sme sa zúčastnili exkurzie do Bratislavy. V predpoludňajších hodinách smenavštívili Dóm Sv. Martina, ktorý je najvýznamnejším a najväčším kostolom v Bratislave.Dôstojný pán Slepčan nám poodhalil históriu a výnimočnosť tejto katedrály, ktorá sa spájas korunováciou mnohých panovníkov z obdobia Rakúsko-uhorskej ríše.Po skončení prvej prehliadky sme sa presunuli do Starej radnice, ktorá je najstaršou budovouv Bratislave. Príjemná pani lektorka nám dala možnosť si túto krásnu historickú budovuprejsť z vnútra, kde sme sa mohli pokochať napríklad výhľadom na Bratislavský hrad, alebosi pozrieť mučiareň v podzemnej časti. V priestoroch radnice sme mali možnosť pozorovaťzaujímavé exponáty a krásne historické fresky, ktoré zdobili stropy budovy. Fascinujúcoučasťou bola interaktívna stavba Starej radnice pomocou drevených puzzle skladačiek, podľavýstavby budovy v rôznych storočiach.Cestou sme sa prešli aj cez mestskú časť Staré mesto, kde sme si mohli ísť oddýchnuť prišálke kávy, kakaa alebo čaju, aby sme sa zahriali.Zvyšok večera sa niesol v slávnostnom duchu. Pozreli sme si predstavenie od WilliamaShakespeara: Macbeth. Činohra je jedna z najslávnejších tragédií o lákavom, no zhubnompokušení získať absolútnu moc, vďaka ktorej človek všetko stratí. Aké je zradiť dôveruvšetkých, ktorí sú nám nablízku, dokonca i seba samého? Jednoduché riešenia neexistujú. Krvz rúk nezmyje nik. Muž, ktorý má všetko a chce ešte viac. Škótska tragédia bola odohranáznámymi súčasnými hercami (Petra Vajdová, Alexander Bárta, Róbert Roth, Ľuboš Kostelný,Roman Poláčik a iní). Na konci predstavenia bol ich vynikajúci herecký výkon odmenenýobrovským potleskom.Z exkurzie sme si všetci odniesli nezabudnuteľné spomienky, za ktoré chceme poďakovaťpánovi riaditeľovi a pani učiteľkám.

    Simona Katrušinová IV.A

  • Business day

    Štvrtok 12. októbra si naši žiaci dali extra záležať na svojom zovňajšku, uskutočnil sa totiž prvý "business day" tohto školského roka. Podstatou tohto dňa je prísť upravený tak akoby šli aj na pohovor do práce alebo na dôležité stretnutie.

  • Deň súťaží

    Piatok 6. októbra zaplnili Strednú odbornú školu obchodu a služieb deviataci základných škôl z okresu Zlaté Moravce. Konali sa tu hneď dve zaujímavé súťaže... .

  • INNOVATION CAMP

    Žiaci študentskej firmy pri SOŠ obchodu a služieb v Zlatých Moravciach boli na celoslovenskej súťaží JA CITY INNOVATION CAMP opäť úspešní:

    Viktória Valkovičová bola súčasťou tímu, ktorý získal 1.miesto .

  • Odborná prax

    Vrámci prezentácie Nivamu na infoseminári o podporných opatreniach žiaci našej školy akciu zabezpečili v rámci odborného výcviku občerstvenie pre prítomných riaditeľov.

  • Nové digitálne vybavenie

    Digitálne vybavenie je hlavnou aktivitou národných projektov edIT 1 a edIT 2. V rámci aktivity sa zabezpečujú notebooky a konvertibilné zariadenia pre pedagogických a odborných zamestnancov, tablety pre žiakov, notebooky pre žiakov stredných škôl a študijné miestnosti v školách a stredoškolských internátoch.

    Národný projekt edIT je „potrebné chápať ako kompenzačný krok reagujúci na pandémiu, ktorý berie do úvahy ďalšie možné prerušenie vyučovania v školách“. Zároveň je to podľa ministerstva aj krok v rámci celkového prispôsobovania sa výchovno-vzdelávacieho procesu aktuálnym potrebám vo vzdelávaní, a to najmä podporou rozvoja digitálnych zručností žiakov a učiteľov a postupného nástupu hybridného vzdelávania.

    Naša škola obdržala 25 kusov notebookov, 25 tabletov a vybavenie študovne pre našich študentov.

  • Noc výskumníkov

    Festival vedy Noc výskumníkov je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií. Tento rok sa uskutočnil 29. septembra.

       Cieľom podujatia je priblíženie práce vedcov, dosiahnutých výstupov a možností ich reálneho uplatnenia v každodennom živote širokej verejnosti. Zároveň je to snaha zlepšiť porozumenie o vplyve a dopade práce výskumníkov a inovátorov na životy mnohých ľudí.

     Podujatie celý deň sprevádzal priamy prenos sprievodných prednášok z Bratislavy, ktoré sme sledovali na hodinách chémie, ale aj počas veľkej prestávky.

    Vďaka sprievodnej akcii Vedecký kurier si naši žiaci mohli vyskúšať experimenty s názvom "Oceán v skúmavke", teda sme uskutočnili filtráciu a elektrolýzu vody, ale sme aj vyrábali vodík.

    -- S pozdravom

    Kuťka Hlozáková

  • Študijno-poznávací pobyt žiakov vo Veľkej Británii

    V dňoch 4. 9. -10 .9. 2023 nám naša škola umožnila zájazd do Veľkej Británie. Bývali sme na južnom pobreží Anglicka v meste Hastings, kde nás rozdelili do hostiteľských rodín. Rodiny na nás boli veľmi milé a pomáhali nám viac rozvíjať naše jazykové komunikačné schopnosti.

     

    Škola, do ktorej sme chodili doobeda, nám tiež dala veľa skúsenosti a nových vedomostí. S anglickými lektormi sme hrali rôzne aktivity, robili sme veľa gramatických cvičení a rozvíjali sme svoju komunikáciu v anglickom jazyku.

     

    Hneď ako sme prišli do Hastings sme mali prehliadku starého mesta. Navštívili sme Hastings Castle a Smuggler̕s Caves. Ďalší deň sme navštívili mestečko Battle, kde sme mali zarezervovanú návštevu Battle Abbey, pri ktorom sa v roku 1066 odohrala významná bitka o kráľovský trón. Dozvedeli sme sa veľmi veľa faktov z histórie Anglicka. Presunuli sme sa do ďalšej rybársko-pirátskej dedinky s historickou atmosférou menom Rye. Nasledujúci deň sme navštívili populárne letné sídlo anglických panovníkov Brighton. Mali sme možnosť ísť do najstaršieho Sea Life Centra na svete, kde sme videli tajomstvá podmorského sveta. Počas rozchodu nám dovolili ísť na pláž a do mora, takže sme z toho mali obrovskú radosť. Nasledujúca zastávka počas ďalšieho dňa bola na Seven Sisters, siedmich kriedových útesov s nezabudnuteľným výhľadom na more a maják z výšky. Bola to nádherná prechádzka, počas ktorej sme videli aj natáčanie romantického filmu z produkcie filmových štúdií v Bollywoode.

     

    Posledný deň sme si užili najviac zo všetkých, lebo sme navštívili Londýn. Navštívili sme turistami vyhľadávané miesta - London Eye, Westminster Bridge, Big Ben, Buckingham Palace, National Gallery, Covent Garden, British Museum a mnoho ďalších. K autobusu sme odchádzali loďou po rieke Temže s výhľadom na panorámu časti City a jej modernú architektúru s najvyššími mrakodrapmi vo Veľkej Británii.

     

    Počas nášho pobytu vo Veľkej Británii sme nazbierali mnoho nezabudnuteľných zážitkov a cenných skúsenosti. Sme vďační, že nám naša škola poskytla možnosť ísť na tento zájazd.

     

    Rebeka Rajtárová, III. A

  • Organizácia školského roka

    Prvý polrok sa začína 1. septembra 2023, slávnostné otvorenie školského roka a vyučovanie sa začína dňa 4. septembra 2023 (pondelok). Vyučovanie podľa rozvrhu hodín sa začne 5. septembra 2023 (utorok). Školské vyučovanie v 1. polroku školského roka sa končí dňa 31. januára 2024 (streda).

    Školské vyučovanie v druhom polroku sa začína 1. februára 2024 (štvrtok) a končí sa 28. júna 2024 (piatok).

    PRÁZDNINY:

    Jesenné prázdniny sa začínajú 30. októbra 2023 (pondelok) a končia sa 31. októbra 2023. Vyučovanie sa začína 2. novembra 2023 (štvrtok).

    • Vianočné prázdniny sa začínajú 23. decembra 2023 (sobota) a končia sa 7. januára 2024. Vyučovanie sa začína 8. januára 2024 (pondelok).
    • Jarné prázdniny sú v jednotlivých krajoch nasledovne:
    • 19.02. - 23.02.2024

      Banskobystrický kraj, Žilinský kraj, Trenčiansky kraj

      26.02. - 01.03.2024

      Košický kraj, Prešovský kraj

      04.03. - 08.03.2024

      Bratislavský kraj, Nitriansky kraj, Trnavský kraj

    • Veľkonočné prázdiny sa začínajú 28. marec 2024 (štvrtok) a končia sa 2. apríla 2024. Vyučovanie sa začína 3. apríla 2024 (streda).
    • Letné prázdniny sa začínajú 1. júla 2024 a končia sa 30. augusta 2024. Vyučovanie v novom školskom roku 2024/2025 sa začne 2. septembra 2024 (pondelok).
  • OZNAM

    Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5,  953 01 Zlaté Moravce, ako organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK

    v súlade s § 9a ods. (5) a ods. (9) zák. č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov zverejňuje:

    zámer prenajať formou priameho nájmu časť dočasne prebytočných priestorov:

    1. v budove Strednej odbornej školy obchodu a služieb, súp. č. 2132, na parc. č. 3660/1, na ulici SNP č. 5, katastrálne územie Zlaté Moravce, – trieda, kabinet, chodba o výmere 101,50 m2. Priestory sú vhodné na – školské vyučovanie a voľnočasové aktivity.

    Nehnuteľnosť je zapísaná na LV č. 202.

    doba nájmu: 1 rok

    cena nájmu minimálne vo výške: minimálne 20,00 €/m2 ročne

    2. k žiadosti je potrebné doložiť potvrdenie, že uchádzač nie je osobou v zmysle § 9a ods. 6 a 7 zák. č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení nesk. predpisov

    3. Termín obhliadky: po telefonickej dohode na tel. čísle 0903 273 639

    Ponuka uchádzača musí obsahovať: meno, priezvisko, adresu fyzickej osoby, resp. názov, sídlo, IČO právnickej osoby, zastúpenie, aktuálny výpis OR resp. ŽR, ponúknutú cenu a účel nájmu.

    V prípade neuvedenia požadovaných údajov v ponuke uchádzača SOŠ obchodu a služieb má právo odmietnuť jeho ponuku a pod.

    V prípade záujmu Vaše cenové ponuky doručte do 26. 07. 2023 do 15,00 hod. na adresu: Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce – sekretariát

    v označenej obálke: „NÁJOM - neotvárať“

    Bližšie informácie na tel. čís. 0903 273 639

    Kontaktná osoba: PaedDr. Štefan Halgaš

    Dátum zverejnenia: 06. 07. 2023

    Dátum uplynutia lehoty na doručenie cenových ponúk: 26. 07. 2023 po 15,00 hod.

  • OZNAM

    Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5,  953 01 Zlaté Moravce, ako organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK v súlade s § 9a ods. (5) a ods. (9) zák. č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov zverejňuje:

    zámer prenajať formou priameho nájmu časť dočasne prebytočných priestorov:

    1. v budove Strednej odbornej školy obchodu a služieb, súp. č. 2132, na parc. č. 3660/1, na ulici SNP č. 5, katastrálne územie Zlaté Moravce, aula a kabinet o výmere 155,00 m2. Priestory sú vhodné na – voľnočasové aktivity.

    Nehnuteľnosť je zapísaná na LV č. 202.

    doba nájmu: 1 rok

    cena nájmu minimálne vo výške: minimálne 20,00 €/m2 ročne

    2. k žiadosti je potrebné doložiť potvrdenie, že uchádzač nie je osobou v zmysle § 9a ods. 6 a 7 zák. č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení nesk. predpisov

    3. Termín obhliadky: po telefonickej dohode na tel. čísle 0903 273 639

    Ponuka uchádzača musí obsahovať: meno, priezvisko, adresu fyzickej osoby, resp. názov, sídlo, IČO právnickej osoby, zastúpenie, aktuálny výpis OR resp. ŽR, ponúknutú cenu a účel nájmu.

    V prípade neuvedenia požadovaných údajov v ponuke uchádzača SOŠ obchodu a služieb má právo odmietnuť jeho ponuku a pod.

    V prípade záujmu Vaše cenové ponuky doručte do 26. 07. 2023 do 15,00 hod. na adresu: Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce – sekretariát

    v označenej obálke: „NÁJOM - neotvárať“

    Bližšie informácie na tel. čís. 0903 273 639

    Kontaktná osoba: PaedDr. Štefan Halgaš

    Dátum zverejnenia: 06. 07. 2023

    Dátum uplynutia lehoty na doručenie cenových ponúk: 26. 07. 2023 po 15,00 hod.

  • Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce

    V zmysle § 69 ods. 1 písm. d) zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch poskytovateľ vzdelávania Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce uverejňuje na svojom webovom sídle hodnotenie uskutočneného vzdelávania nasledovne: Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce V zmysle § 69 ods. 1 písm. d) zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch poskytovateľ vzdelávania Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce uverejňuje na svojom webovom sídle hodnotenie uskutočneného vzdelávania TU.

  • Župná kalokagatia - Mladý záchranár 2023

    Žiaci našej školy sa zúčastnili 21.6.2023 na obvodnom kole Župná kalokagatia. Kalokagatia harmonizuje fyzickú a duševnú stránku človeka, preto žiaci musia mať teoretické vedomosti, ktoré preukazujú počas súťaže, ale aj fyzickú zdatnosť, keďže trať mala 2,8 km s rôznymi úlohami, ktoré preverili ich kondíciu, ale aj manuálne zručnosti. Súťaž sa konala v Nitre v Areály hasičského a záchranného zboru. Naši žiaci sa v ťažkej konkurencii umiestnili na 9. mieste, k čomu im srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

strana: